سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گوشی شیائومی Mi Note 10

بررسی گوشی شیائومی Mi Note 10

می توان گفت بارز ترین و برجسته ترین ویژگی گوشی موبایل می نوت 10 دوربین 108 مگاپیکسلی آن است. اما مطمئنا فقط این نیست. در مورد دوربین پرقدرت شیائومی می نوت 10 ، باید گفت که علاوه بر پیکسل بالا، دارای دو اسنپر بزرگنمایی (زوم) است، یکی برای 2 برابر و دیگری برای بزرگنمایی نوری 2 برابر.

 

همچنین یک دوربین Ultrawide  (اولتراواید) 20 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی در کنار دوربین اصلی تعبیه شده است. تجمیع و ترکیب این سه دوربین در شیائومی می نوت 10، انواع زوم ترکیبی و همچنین حالتهای جذابی برای عکاسی و ضبط ویدیو را در دسترس کاربر قرار داده است. در ادامه به بررسی دقیق تر این محصول خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

طراحی گوشی می نوت 10

Xiaomi Mi Note 10 یک گوشی خوش ساخت است که دارای لبه‌های شیشه‌ای خمیده و قاب آلومینیومی محکم است. اگرچه به خوبی ساخته شده، طراحی آن آنچنان قابل توجه نیست. گفته می‌شود شیائومی بیشتر در مورد ویژگی‌های فنی و نرم افزار کار می‌کند و توجه کمتری به طراحی دارد.

Mi Note 10 دارای صفحه نمایش نسبتاً بزرگ 6?47 اینچ با کیفیت Full HD + است. در قسمت پایین نمایشگر یک حاشیه باریک و ناچ قطره‌ای در قسمت بالای آن قرار دارد. در لبه بالایی بلندگو وجود دارد. همه دکمه‌ها در سمت راست گوشی قرار دارند. در بالای سمت راست یک راکر صدا وجود دارد که یک دکمه پاور به طور مستقیم در زیر آن قرار دارد.

در پایین، درگاه سیم کارت را پیدا خواهید کرد. این دستگاه از microSD پشتیبانی نمی‌کند. در قسمت زیرین گوشی درگاه USB-C، بلندگوها، میکروفون و جک هدفون 3?5 میلی‌متری قابل مشاهده است. در قسمت بالای گوشی یک میکروفون دیگر و یک بلستر IR وجود دارد. قسمت پشتی این گوشی طراحی تمیز دارد که دارای انعکاس جالبی بوده و البته جای اثرانگشت روی آن باقی خواهد ماند.

در سمت چپ، پنج دوربین را در یک خط مستقیم در لبه پیدا خواهید کرد. در سمت راست دوربین‌ها، چهار فلش مختلف وجود دارد. شیشه صفحه نمایش و قسمت پشتی این گوشی با پوشش Gorilla Glass 5 محافظت می‌گردد.

صفحه نمایش

Mi Note 10 از پنل Full HD + استفاده می‌کند که مانند پنل  OnePlus 7T بسیار عالی به نظر می‌رسد. این پنل AMOLED است، بنابراین دارای رنگ سیاه عمیق با نسبت کنتراست 400000: 1 است. حداکثر میزان روشنایی آن در حدود 422 نیت است، با وجود آنکه به اندازه سایر گوشی‌ها روشن نیست، اما در زیر نور خورشید کاملاً خواناست. حسگر اثر انگشت زیرصفحه نمایش با سرعت و دقت کار می‌کند زیرا شیائومی اندازه حسگر را افزایش داده است.

اسکنر اثر انگشت

شیائومی می نوت 10 با نسل جدید اسکنر اثر انگشت نوری در زیر صفحه نمایش لانچ شده است. این نسخه طبق گفته شرکت، سریعتر و دقیق تر از نسخه قبلی بوده که در Mi 9T با آن برخورد داشتیم. اما در عملا می توان گفت که این نسخه دقیقاً همان قبلی است. در تست ها مشخص شده که تشخیص اثر انگشت با وقفه ای اندک همراه است و البته ما با چند مورد خطا و عدم تشخیص، در مواردی که با نوک انگشتان مرطوب یا کثیف تست شد، برخورد کردیم.

دوربین

قسمت پشت شیائومی می نوت 10 بسیار شبیه می 9 (Mi 9) است. طراحی پشت دارای یک باکس عمودی برای دوربین است. این خانه محل قرارگیری سه مورد از دوربین هاست. (دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و دوربین زوم 2 برابر و دوربین زوم 5 برابر). در خارج از این چیدمان، دوربین بسیار عریض 20 مگاپیکسلی و دوربین ماکرو 2 مگا پیکسلی قرار دارد.

 

در شیائومی می نوت 10، در کنار باکس عمودی دوربین، دو عدد فلاش LED وجود دارد. یکی از آن ها دارای شیشه جلو روشن و شفاف است که حداکثر نور را ایجاد می کند. در حالی که دیگری دارای دیفیوزر است و نور آن بسیار نرم تر (کم نور تر) است. به همین دلیل این فلاش باعث می شود سایه ها در تصویر جذاب تر و دارای لبه های محو باشد. در این حالت شما می توانید زیباترین عکس های پرتره را با این گوشی بگیرید.

 

نکته اینکه کاربرد این دو فلاش کاملا مشخص و دقیق است، اما متخصصان هنوز نتوانسته اند درک کنند که چرا شیائومی به یک دوربین 2مگاپیکسلی ماکرو نیاز داشته است؟! دوربین Ultrawide شیائومی دارای فوکوس اتوماتیک است و این قابلیت را دارد که به تنهایی به صورت ماکرو فیلمبرداری کند. به علاوه اینکه می تواند به خوبی از پس عکاسی ماکرو (ازنزدیک) برآید. کارشناسان حدسمی زنند که دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی شیائومی می نوت 10 فقط به دلایل بازاریابی و ترغیب مشتریان در این گوشی قرار گرفته است. بالاخره می دانیم که یک دوربین پنتا (پنج دوربینه) همیشه بهتر از دوربین چهارگانه است. در ادامه البته بیشتر به جزییات دوربین های می نوت 10 خواهیم پرداخت.

باتری

شیائومی می نوت 10 از یک باتری قدرتمند 5260 میلی آمپر ساعتی برخوردار است. (30 درصد قوی تر از باتری Mi 9 Pro و 60 درصد قوی تر از باتری Mi 9). شیائومی می نوت 10 از شارژ سریع 30 واتی مبتنی بر USB Power Delivery پشتیانی می کند.

 

شارژر 30 واتی در مدت زمان 30 دقیقه تقریبا 57 درصد باتری کاملا خالی را شارژ می کند. برای شارژ کامل باتری می نوت 10 نیز 65 دقیقه زمان نیاز است.

 

باتری شیائومی می نوت 10 (Xiaomi Mi Note 10) امتیاز استقامت بسیار خوبی در تست ها ثبت کرده است. بیشترین زمان نگهداری شارژ آن 95 ساعت است.  همچنین در زمان مکالمه و تماشای فیلم نیز بسیار خوب بوده است. البته گشت و گزار در اینترنت و استفاده از دیتا باتری بیشتری را نسبت به آنچه تخمین زده ایم تخلیه می کند. کارشناسان گمان می کنند که در اصل رابط کاربری جدید اندروید، یعنی MIUI 11 ممکن است مسئول این حجم کاهش شارژ در زمان استفاده از اینترنت باشد باشد که امیدواریم شیائومی عملکردش را با بروزرسانی نرم افزاری بهبود بخشد.

سخت افزار

بر خلاف ظاهری شبیه به پرچمداران و ساختمان دوربین قدرتمند، می نوت 10 پرو از تراشه پرچمدار کوالکام استفاده نمی کند. در واقع این گوشی به تراشه اسنپدراگون 730G مجهز شده است که به عنوان قدرتمند ترین تراشه میان رده کوالکام در سال 2019 شناخته می شود.

 

اسنپدراگون 730G دارای پردازنده مرکزی 8 هسته ای می باشد که در دو کلاستر به پردازش می پردازند. کلاستر قدرتمند این پردازنده مرکزی، داری 2 هسته سریع Cortex-A76 با حداکثر فرکانس 2.2 گیگاهرتز می باشد و کلاستر بعدی که برای پردازش امور سبک کاربرد دارد، دارای 6 هسته پردازشی کم مصرف Cortex-A55 با حداکثر فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز است. همچنین گفتنی است که به نسبت پردازش مورد نیاز، هر دو کلاستر به تنهایی و یا با همدیگر می توانند فعالیت داشته باشند.

اما شاید برای شما هم سوال باشد که حرف G در پایان اسم این تراشه، به چه منظور استفاده شده است. اسنپدراگون 730G در واقع نسخه قدرتمند تر اسنپدراگون 730 می باشد که در زمینه پردازش گرافیکی، 15 درصد سریع تر عمل می کند و پردازنده گرافیکی آن، از رزولوشن های بالاتر پشتیبانی می کند. به همین دلیل این تراشه از پسوند G که ابتدای کلمه Gaming می باشد، استفاده می کند و این موضوع نشان می دهد که اسنپدراگون 730G برای اجرای بهتر بازی ها، بهینه سازی شده است.

 

این SoC از فیلمبرداری فوق آهسته با نرخ فریم 960 و رزولوشن اچ دی هم پشتیبانی می کند و از سایر قابلیت های آن می توان به مودم LTE X15 و پشتیبانی از WiFi 6 اشاره کرد. ناگفته نماند که تراشه اسنپدراگون 730G با لیتوگرافی 8 نانومتری سامسونگ به تولید انبوده رسیده است و در می نوت 10 پرو، 8 گیگابایت حافظه رم LDDR4X به همراه 256 گیگابایت حافظه رم، آن را همراهی می کنند.

نرم افزار

می نوت 10 و می نوت 10 پرو اولین محصولات شیائومی به شمار می آیند که با نسخه جدید رابط کاربری آن ها، یعنیMIUI 11 روانه بازار شده اند. البته باید در نظر داشته باشید که این رابط کاربری همچنان بر پایه اندروید 9 بوده و خبری از اندروید 10 ، در کار نمی باشد.

 

MIUI 11 تقریبا همان MIUI 10 می باشد که تغییرات اساسی در آن ایجاد نشده است. با این حال تغییراتی در زمینه طراحی، سیستم مدیریت فایل، حالت تیره، نمایشگر همیشه روشن و … ایجاد شده است که باعث می شود MIUI 11 را بهترین نسخه از رابط کاربری شیائومی به شمار بیاویم.

 

منوی اصلی رابط کاربری MIUI 11 تغییری نسبت به نسل قبلی نداشته و همچنان خبری از منوی جداگانه برای اپلیکیشن ها، در کار نمی باشد. پنل نوتیفیکیشن ها نیز بدون تغییر مانده و منوی اپلیکیشن های در حال اجرا، مشابه گذشته است.

مشابه چیزی که در MIUI 10 دیده بودیم، در نسخه جدید نیز یک حالت تیره برای رابط کاربری در نظر گرفته شده است؛ با این تفاوت که در نسخه جدید، حالت تیره با اپلیکیشن های بیشتری سازگار است و نوع رنگ بندی آیکون ها و اجزای مختلف، به گونه ای انتخاب شده است که هماهنگی بیشتری در حالت تیره داشته باشد.

 

می نوت 10 و می نوت 10 پرو به لطف استفاده از نمایشگر اولد، از قابلیت Always On Display پشتیبانی می کنند که می توان با تعیین زمان مشخص، از آن استفاده کرد. در نسخه جدید رابط کاربری شیائومی، این قابلیت با بهبود هایی همراه شده؛ به طوری که شاهد تم های متنوعی هستیم و بیشتر آن ها را می توان به دلخواه شخصی سازی کرد. همچنین یک ویژگی جدید افزوده شده است که هنگام دریافت اعلان، لبه های نمایشگر را با افکت نوری، روشن می کند.

یک قابلیت جدید دیگر در MIUI 11، صدای اعلانات با الهام از طبیعت می باشد. همانطور که می دانید صدای اعلان ها، هشدار ها و تماس های دریافتی در طول شبانه روز می توانند استرس زا باشند. شیائومی برای حل این موضوع، به سراغ طبیعت رفته و با صداهایی الهام گرفته از طبیعت که بر اساس زمان و روزانه تغییر می کنند؛ صدای اعلان ها و هشدار ها را ملایم تر کرده است.

 

از این موارد که بگذریم، باید گفت که مواردی در رابط کاربری شیائومی وجود دارند که همچنان آزاردهنده هستند. به عنوان مثال در برخی از قسمت های این رابط کاربری، تبلیغات مختلف به چشم می خورد و موارد اضافی مثل آنتی ویروس برای اسکن اپ ها وجود دارد که با وجود آنتی ویروس گوگل پلی، قابلیتی واقعا اضافی به شمار می آید و بعد از نصب هر اپلیکیشن، زمان قابل توجهی را تلف می کند. همچنین، شیائومی نشان داده است که در آپدیت سیستم عامل گوشی های خود، سرعت چندان خوبی ندارد و به نظر می رسد در نسخه جدید نیز، فکری به حال این موضوع نشده است.

نتیجه گیری

Mi Note 10با قیمت 550 یورو (610 دلار)، ارزش خرید را دارد. Xiaomi Mi Note 10 اولین گوشی با سنسور 108 مگاپیکسلی است و در این زمینه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. اگر در خرید گوشی عمر باتری، تطبیق‌پذیری دوربین با شرایط نوری مختلف و موارد اضافی مانند جک هدفون و بلستر IR برای شما مهم است، پیدا کردن و خرید گوشی هوشمند با این قیمت کار سختی است.